Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

FINVAC webinaari – Uusi laskentamalli Covid riskin arvioimiseksi sisätiloissa

19.10.2021 @ 09:00 - 10:00

Covid tauti aiheutuu pääosin ilmavälitteisenä, joko pisaratartuntana lähietäisyydellä tai ilmavirtausten mukana kulkeutuvia viruspitoisia aerosoleita hengitettäessä. Sairastumiseen vaikuttaa ”virusannos”, joka riippuu edelleen pitoisuudesta, altistusajasta, hengitystiheydestä ja monesta muusta tekijästä. Webinaarissa esitettävä laskentamalli sitoo nämä tekijät yhteen. Sen avulla voidaan verrata sairastumisriskiä erialisissa sisätiloissa ja tilanteissa. Tämä REHVAn kehittämä malli on julkaistu sekä REHVAn sivuilla, että tieteellisissä julkaisuissa. Laskentamallia tullaan käyttämään mm. Eurooppalaisten ilmavanvaihtostandardein uusintatyössä. HUOMATTAVAA ON, ETTÄ MALLIA VOIDAAN SOVELTAA MYÖS MUIDEN ILMAVÄLITTEISTEN TAUTIEN TORJUNTAAN JA PAREMMAN ILMANVAIHDON SUUNNITTELUUN.

 

Puheenjohtajana toimii LVI-tekniikan emeritusprofessori Olli Seppänen.

 

Ohjelma

REHVAn COVID laskentamalli ja torjuntaohjeistus

Professori Jarek Kurnitski

  • REHVA Covic oppaan sisältö – viimeiset lisäykset ja täsmennykset (UV-säteilyn käyttö ja hiukkassuodattimien kriteerit)
  • Covid-tartuntariskin arvioiminen – laskentatyökalun esittely esimerkkilaskelmineen
  • ympäristötekijöiden (ilman kosteus ja lämpötila) merkitys
  • ilman jako ja ilmanvaihdin tehokkuus
  • vaikutukset ilmanvaihdon suunnitteluperusteisiin
  • mitä seuraavaksi

 

Jarek on väitellyt LVI-tekniikassa Aaltoyliostossa ja on nyt professorina sekä Aalto-yliopistossa että Tallinnan teknillisessä korkeakoulussa. Molemmissa hän johtaa laajaa sisäilmastoa ja energiatehokkuutta käsittelevää tutkimusryhmää. Jarek on toiminut pitkään REHVA teknisien toimikunnan puheenjohtajana sekä monessa kansainvälisessä komiteassa, mm. WHO:n ilmanvaihtoteknisessä asiantuntijaryhmässä. Hän on myös Suomen ilmastopaneelin jäsen.

 

 

 

Kommenttipuheenvuorot

Vesa Pekkola, STM

Pekka Kalliomäki, YM

 

Katso tallenne

 

Tiedot

Päivämäärä:
19.10.2021
Aika:
09:00 - 10:00

Tapahtumapaikka

Online