Rakennusten älyindikaattori eli SRI on tulossa markkinoille. Miten älykkyys ja SRI näyttäytyy kiinteistöalalla, mistä on kyse ja miksi aiheesta tulisi olla kiinnostunut? Aiheen ammattilaiset Eerika Janhunen, Jaakko Ketomäki ja Mika Kovanen toivat oman näkemyksensä SRI:n ympäriltä ja tarjosivat viimeisintä tietoa webinaarissamme 23.5.2023.

Webinaarin puheenjohtajana toimi Ossi Kaihua.

Tallenne

Esitykset

Kannattaako kiinteistöomistajan investoida älykkyyteen?
Eerika Janhunen, Aalto yliopisto

Älyindikaattorin tavoitteet ja laskenta
Jaakko Ketomäki, Motiva Oy

Viimeisimmät tuulet rakennusten älykkyyden parista – Älykkyydellä kestävään tulevaisuuteen
Mika Kovanen, Ramboll Finland Oy

 

Puhujat

Eerika Janhunen

Eerika Janhunen on vastaväitellyt tekniikan tohtori erikoistuen rakennusten älykkyyteen ja energiaratkaisuihin. Eerika toimii tutkijana Aalto-yliopistossa ja on tällä hetkellä tutkijavaihdossa Kalifornian yliopistolla. Eerikan väitöskirjan otsikko on ”Kannattaako kiinteistöomistajan investoida älykkyyteen? Älykkäiden energianhallintajärjestelmäinvestointien toteuttamiskelpoisuuden arviointi kiinteistönomistajien näkökulmasta”.

Jaakko Ketomäki

Jaakko Ketomäki toimii johtavana asiantuntijan Motivassa sekä älykkään talotekniikan työelämäprofessorina Alto-yliopistossa. Hän on rakennusten älyindikaattorin (SRI) kansallisen testaushankeen projektipäällikkö.

Mika Kovanen

Mika Kovanen vastaa Rambollilla älykkään ja kestävän talotekniikan ratkaisuista. Mikalla on monipuolista kokemusta useiden hankkeiden erilaisista lähestymistavoista älykkyyteen. Tärkeimpänä ajurina älykkyydelle Mika näkee kestävän kehityksen, mikä nousee esiin myös SRI:n sisällöstä.