Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

FINVAC webinaari – Kiinteistödatan hyödyntäminen energiakorjausten ja talotekniikan optimaalisen toiminnan varmistamisessa

21 marraskuun @ 09:00 - 10:30

Rakennussektorin osuus energiankäytöstä on noin 40 %. Tämän energiakulutuksen pienentämiseen on tärkeä löytää ne rakennukset ja tekniset ratkaisut, jotka ovat kustannustehokkaimmat. Monet näistä kustannustehokkaista keinoista eivät vaadi merkittäviä investointeja vaan perustuvat talotekniikan järkevään ylläpitoon ja toiminnan ohjaukseen. On arvioitu, että ”puutteellisesti huolletut, huonokuntoiset ja ei-optimaaliset järjestelmät hukkaavat arviolta 15–30 prosenttia rakennuksissa käytetystä energiasta”.

Data-analytiikan avulla voidaan tehokkaasti hyödyntää kiinteistöistä kerättyjä mittaustietoa ja sen perusteella optimoida energiakorjauksia ja talotekniikkajärjestelmien käyttöä. Tekoälyn käyttö mahdollistaa uusia palveluita, joita perinteisillä menetelmillä ei ole mahdollista.

Tässä webinaarissa esitetään ratkaisumalleja, kuinka kiinteistödataa voidaan hyödyntää energiakorjauspäätöksien tekemisessä, järjestelmien optimaalisen huollon toteutuksessa ja energiankäytön hallinnassa.

Tutustu esityksiin ja katso tallenne täältä

 

Ohjelma

9:00 Avaus, Risto Kosonen, FINVAC/ Aalto-yliopisto

Kiinteistökannan energiakorjausten optimointi tekoälyä hyödyntäen
Jussi From, Granlund Oy

Analytiikan käyttö talotekniikan toiminnan varmistamisessa  
Tuomo Härkönen, Caverion Oy

Tekoälyn käyttö energiankulutuksen optimoinnissa
Mikko Maja, Nuuka Solutions Oy

Kysymykset

10:30 Webinaari päättyy

 

Ilmoittaudu webinaariin viimeistään 18.11.2022 klo 23:00

Ilmoittautuminen

Tilaisuus on maksuton.

Tiedot

Päivämäärä:
21 marraskuun
Aika:
09:00 - 10:30

Tapahtumapaikka

Online